2020 m. spalio 12 d., pirmadienis

 ORAI IR METŲ LAIKŲ ĮVAIROVĖ

    Ruduo nepaliauja mūsų stebinti savo grožiu ir permainomis: saulėtos dienos, krentantys spalvingi lapai, šalti lietaus lašai, balos ir peršlapusi žemė... Tačiau tai mums nei kiek nebaisu! Sulaukę progos išeiti pasivaikščioti, mes nutarėme patyrinėti gamtą. Ką galima rasti pamiškėje? Akmenį? Šaknis? Voratinklį? Pelėdžiukai rado visko daug, net keletą gėlelių prie kelio.


 
 




  

 


 

 

 


    Galime pasidžiaugti, jog darželį aplankė ir aktoriai, kurie kartu su vaikais įsivaizdavo mišką, tapo žvėreliais ir imitavo miško gyventojų judesius, garsus, sužinojo, kaip ir kokias maisto atsargas reikia paruošti žiemai.


 

    Šią savaitę susipažinome ir su dviem didingais mitinių būtybių atstovais - Perkūnu ir Vėjais. Vaikai nutarė, jog Perkūno kviestis nereikia šią savaitę, lai jis ilsisi savo soste, o štai Vėjas galėtų ir užsukti, pakedenti ne tik plaukus, bet ir nurodyti kryptį. Kaip tai padaryti? Panaudodami STEAM metodiką vaikai kūrė vėjarodes. 

    


 

 

 

 

 

 









Siekdami įtvirtinti metų laikus, pirštukais puošėme medžius. Tokio pobūdžio veiklos ne tik plėtoja pažinimo kompetenciją, bet ir skatina kūrybiškumą. Taip pat, padeda lavinti smulkiąją motoriką, kas yra svarbu priešmokyklinio amžiaus vaikams, kadangi smulkioji motorika yra tiesiogiai susijusi su kalbinių įgūdžių plėtote.

 

 


Ir, žinoma, kaip be proto mankštos su mūsų robotuku. Vaikai jam sugalvojo vardą - Robotukas Boružiukas. Kartu su juo keliavome paveikslėliais ir ieškojome rudens.


Nepamirškite ir Jūs džiaugtis rudeniškais orais!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą