2020 m. spalio 2 d., penktadienis

     GAMTOS TYRINĖTOJAI

Veikla lauke yra tąsa to, kas vyksta darželio grupėse, tik tikslingai veikdami lauke vaikai ne tik išmoksta naujų dalykų, bet tai daro teigiamą įtaką fizinei ir emocinei vaiko sveikatai, vaikai ilgai prisimins įspūdžius, nes visa bus asmeniškai išjausta. Veikla lauke viską papildo spalva, kvapu ir garsu. Ji padeda rasti tiesioginį ryšį su gamta ir lavina pojūčius.
  




Vaikas - iš prigimties tyrinėtojas, aktyviai ieškantis informacijos apie jį supančią aplinką. Stebėdamas ir eksperimentuodamas, jis bando suprasti pasaulį. Natūralus vaiko smalsumas skatina ugdytis. 

 


 

 









Džiugi mokslo metų pradžia, ugdymosi nuoseklumas ir geranoriškas tėvelių bendradarbiavimas. Ačiū už nuostabius pristatymus ir pagalbą vaikui!
















 













 

 

 




 




 




Technologijos tampa neatsiejama jaunosios kartos gyvenimo dalimi, todėl skaitmenines priemones, interaktyvius įrenginius būtina naudoti mokantis, žinoma, pagal paskirtį ir siekiant praturtinti žinias bei tobulinti įgūdžius.





Gamtoje ugdytiniams sudaromos sąlygos savarankiškai veikti, atsiskleisti iniciatyvumui, kūrybingai reikštis, savitai kurti. 

Mokytis įdomu tada, kai sužadinama vaizduotė: mitinės būtybės ir pasakų personažai atgyja, atsako į mūsų klausimus ir dalijasi gyvenimiškomis istorijomis...


Naudodami STEAM metodiką vaikai kūrė Miškinuko namą. 
Su vaikų išrinktu, geriausiu statiniu dalyvavome respublikinėje parodoje "Mano svajonių namas".




 

  



 






Aiškinomės, kuris medis storiausias mūsų darželio teritorijoje...?










Ieškojome ir storiausio Žirmūnų medžio. Radome, išmatavome, palyginome su mūsų gluosniu. Atlikome ąžuolo užduotėles.

 























Skyrėme laiko ne tik medžių tyrinėjimams, bet ir pažinčiai su grybais. Tiesa, pačioje pradžioje rinkome grybus grupėje. Darbas nebuvo lengvas, o sunkiai dirbome tam...

 

  


...tam, kad galėtume paragauti Medeinos ir Miškinuko suruoštų vaišių, kurių ieškojome lauke. Išdykėliai suslėpė laiškus ir neleido taip greitai atrasti miško lauktuvių. Ne veltui sakoma, kad mokslo vaisiai (šiuo atveju - uogų, riešutų ir grybukų) saldūs.


 



 



Pasistenkime vaiką išmokyti mylėti gamtą, įžvelgti įdomių dalykų ten, kur kitas žmogus iki pat gyvenimo pabaigos nepastebi.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą