2020 m. lapkričio 29 d., sekmadienis

 SAULĖ, AŠ IR DAR DAUGIAU

Šią savaitę lankėmės kosmose. Aptarėme dangaus kūnus, fantazavome ir smagiai leidome laiką :).



Smulkiosios motorikos lavinimas stimuliuoja ne tik kalbos raidą, bet ir gerina pirštų, plaštakos, riešo, rankų–akių koordinaciją, ugdo dėmesį, atmintį, susikaupimą, kantrybę, padeda atpalaiduoti rankas, sumažina protinį nuovargį.





Kalbėdami apie Saulę bandėme išsiaiškinti jos galias. Vienintelę saulėtą dieną stebėjome ar keičiasi įvairių daiktų, produktų savybės, fiksavome pasikeitimus.


STEAM veikla - zodiako žvaigždynų kūrimas.







Štai kokie nuostabūs žvaigždynai !




Žvaigždynus tyrinėjome interaktyvių priemonių pagalba, viena tokių tapo Saulės sistemos modelis. Stebėti tamsoje žvaigždes ir atrasti savąsias tikrai nelengva, tačiau labai smagu.


            Kiek nedaug reikia vaikui :)... Paprasta dėžė gali virsti stebuklingu laivu ir visos savaitės smagiu žaidimu. Mums tereikėjo "išgirsti" vaikų mintis ir prasmingai pakreipti, papildyti "priemonėmis", kad plėtotųsi žaidimų siužetai. Vaizduote paremto žaidimo ir su juo susijusių gebėjimų vystymasis priklauso tiek nuo brandos aspektų, tiek ir daugiausia nuo palankių sąlygų.

                Vaikystė yra laikas, kai ugdosi žmogaus gebėjimai, padedami tolesnės raidos pamatai. Jei vaiką tinkamai ugdome ir jam padedame, jis įgyja kultūrinių kūrybinių gebėjimų pagrindus. Kuo lakesnė ikimokyklinuko vaizduotė, tuo lengviau jam įsitraukti į mokymosi veiklas ir prasmingą bendradarbiavimą su suaugusiuoju ir dėl menkai išvystytos vaizduotės vaikams sunkiau įsitraukti į mokymo veiklas, ir kurti konstruktyvų dialogą su suaugusiuoju. Tai vyksta nepaisant ganėtinai gerai išvystytų raštingumo ir matematikos gebėjimų.















Štai tokiomis emocijomis ir palydime rudenį, lauksime žiemos smagumų!







1 komentaras:

  1. Puiku - prabėgo dar viena labai įdomi savaitė, kupina naujų patirčių ir veiklų. Džiaugiasi širdis matydama laimingus, susidomėjusius, kruopščiai dirbančius mūsų vaikus :) Šaunuoliai! :)

    AtsakytiPanaikinti