2020 m. lapkričio 19 d., ketvirtadienis

Pasakų pasaulis, mitinės būtybės kaukai ir milžinai

 Šią savaitę pradėjome minėdami tarptautinę tolerancijos dieną. Vaikai dalinosi, kaip supranta žodį „tolerancija“, paaiškėjo, jog jis daugumai reiškia pagarbą, draugiškumą, gerumą, bendravimą, dalijimąsi. Šia proga priešmokyklinukai dėliojo ne tik žodį tolerancija, bet ir N raidės dėlionę įtvirtindami savaitės raidę.












Kūrėme namus.




Pasinėrę į pasakų pasaulį aptarėme populiariausius personažus, jų gerąsias ir blogąsias savybes, būdo bruožus, išvaizdą. Vaikai turėjo galimybę papasakoti apie savo mėgstamiausią knygą. Paaiškėjo, jog ne visi vaikai žino ir mėgsta pasakas, vieniems jos neatrodo įdomios, kitiems tiesiog nėra skaitomos. Bandant sužadinti smalsumą vaikai galėjo stebėti eksperimentus ir patys tapti jų dalimi. 
STEAM veiklos buvo paremtos tiek bandymais, tiek konstravimu.

Iš pradžių tikėjomės prisikviesti kauką, lietuvišką mitinę būtybę, nešančią turtus ir skalsą namams. Tai darėme kurdami spalvotus pieno sūkurius. Vaikams labai patiko stebėti stebuklą, vykstantį lėkštėje. Po veiklos pieną padėjome į virtuvėlę, kad kaukai galėtų juo pasivaišinti.














Kadangi kaukai tokie mažyčiai, didelių maišų ir rankinių su savimi nešiotis negali. Kur dėti visus rastus daiktelius arba svarbiausius mažmožius? Žinoma, kad į degtukų dėžutę. Vaikai atsinešę savo dėžutes parodė, kiek ir kokių daiktelių telpa, pasvarstė, ką kaukai dėtų į dėžutes kelionių metu. Vienoje iš dėžučių tilpo net 16 įvairiausių mažmožių, įspūdinga, tiesa?
















Pakalbėję apie mažąsias mitines būtybes prisiminėme ir didžiausias, kadaise gyvenusias žmogystas - milžinus. Sužinojome, kad milžinai yra 10 kartų didesni už žmogų, jie klajoja po Žemę ir supila kalnus.
Bandėme išsiaiškinti kiek vaikų pėdų tilptų į vieną milžino pėdą, kokio dydžio galėtų būti milžinas vaikas. 






Grupelėse vaikai konstravo milžinus taip, kaip įsivaizduoja. Vienų milžinai turėjo ilgas kojas, kitų labai didelį pilvą, bet visų buvo tikrai dideli ir aukšti.















Atsidėkodami už sukurtas gamtines grožybes vaikai gamino dantų pastą milžinams, juk jiems irgi reikia valytis dantis po valgio, bet kai stengiesi išlikti nematomas, tai atlikti būna kiek sudėtinga. 












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą